- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - Y - Z -

  Sıralama: Sektörlere Göre,

    

  ÜRÜN ADI KİMYASAL İSMİ KULLANIM AMACI
3CC Triclorocarban (TCC) Sıvı ve kalıp sabunlarda uzun süreli antibakteriyel koruma faktörü olarak kullanılır.
ABIOL Imidazolidin Urea CIlt bakım ürünlerinde ürünü koruma amaçlı kullanılır. Parabenlerle kullanılışında sinerjik etki gösterir.
AEROPEARL 300/30 Hidrofilik fumed silika Yüksek saflıkta kozmetik formülasyonları için sıvı taşıyıcı ve dolgu malzemesi. Toz renkli ürünlere katılacak sıvı ürünleri, bağlayıcı taşıyıcısıdır. (Ön konsantreye %60)
AEROSIL 200 Hidrofilik fumed silika 200m2/g, Gıda sanayiinde ve kozmetikte kullanılan tozların akışkanlığını sağlar ve kekleşmesini önler. Sıvıların rheolojisini ve tiksotropisini ayarlar.
AEROSIL 300 Hidrofilik fumed silika 300m2/g, Gıda sanayiinde ve kozmetikte kullanılan tozların akışkanlığını sağlar ve kekleşmesini önler. Sıvıların rheolojisini ve tiksotropisini ayarlar.
AEROSIL R972 Hidrofobik fumed silika Sıvı sistemlerin rheolojisini kontrol etmede kullanılır, pudraları akışkan hale getirerek kekleşmeyi önler. Yağ bazlı sistemlere kıvam verir, renkli kozmetikte kullanılır.
ALANTOIN Allantoin Tahriş önleme özelliğinden dolayı güneş kermlerinde, traş kremlerinde, losyonlarda, diş macunlarında, şampuanlarda, kondisyonerlerde ve ilaç formülasyonlarında kullanılır. (0,1-1%)
Alendronat Sodyum İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Allopurinol İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
ALLURA RED E 129, Kirmizi gida boyasi Sentetik kirmizi suda cozulen renklendirici Meyve suları ve toz içecekler,unlu mamüller,süt ürünleri,çiklet ve şekerlemeler,et ve balık ürünleri,konserve meyve ve sebzeler,tatlılar,çorbalar,soslar.
Allylestronol İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
ALOE VERA 10X, 40X, 100X Aloe vera barbendis Tüm kozmetik ürünlerinde cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlamak amaçlı kullanılan aktif bakım maddesi. Şampuan, Sıvı sabun (%0,05-0,1), Kremlerde (%0,1-0,5)
AMARANTH E 123 Sentetik renklendirici. Meyve suları ve toz içecekler,unlu mamüller,süt ürünleri,çiklet ve şekerlemeler,et ve balık ürünleri,konserve meyve ve sebzeler,tatlılar,çorbalar,soslar.
Amilorit HCl İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Amitriptilin HCl İlaç Aktif Hammdesi İlaç
Amlodipin Bazı/Besilat İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Amodiaquine HCl / Bazı İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
ANFODAC LB Amido propyl betaine 35% İritasyon düşürücü, temizleme etkisi olan amfoterik sekonder yüzey aktif madde. Şampuan (%3-15), Sıvı sabun(%2-5), Sıvı deterjan(%2-5), Islak mendil(%2-4)
AQUALIFE ALG / R Yosun önleyici Yosunlaşmayı önler ve önceden oluşmuş yosunları öldürür. Dozaj Uygulama için indikatif miktar 25 ml/ 10 m³/hafta. Şok uygulama 20 ml/m³ Kullanım Talimatı Haftada bir ilave edilmelidir. İlave edilen miktar havuza giren kişi sayısına ve hava koşullarına göre değişebilir.Önceden oluşmuş yosunları önlemek için şok uygulama yapılmalıdır.
AQUALIFE DCN / WSG Sodyum dicloro isosiyanurat (SDIC %56) Kullanım Amacı Havuz suyu dezenfeksiyonu için çabuk çözünen stabil klor. Aktif klor min. % 56 Dozaj Normal uygulama için indikatif miktar günde 1-2 gr/m³. Şok uygulama ca 10 gr/m³. Kullanım Talimatı % 5-10 luk hazırlanan solüsyon direk havuza veya skimmere verilir. Dozaj pompası kullanıldığı zaman % 5-10 solüsyon tavsiye edilir.
AQUALIFE TCA Sodyum tricloro isosiyanurat TCCA %90 granül Havuz suyu dezenfeksiyonu için çabuk çözünen stabil klor. Aklor % 90 Toz deterjan, mekanik temizleme tozunda antibakteriel etki için kullanılır. Dozaj Normal uygulama için indikatif miktar 4/100 m³ / 7 gün. Kullanım Talimatı Ürün tabletleri direk skimmerlere veya klorinatörlere konulmak suretiyle havuza verilmesi tavsiye edilir. Tabletleri direk havuz tabanına atmayınız.
Atenolol İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Atorvastatin Kalsiyum İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Azatidin İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
BEES WAX 1540 white Bees wax beyaz Kozmetik alanında emüsyon oluşumunda ve rujlarda kullanılır. İlaç sektöründe draje üretiminde ve mum üretiminde kullanılır.
BEESWAX 8108 WHITE Beeswax cera alba E 901 Apis melliferanın balmumundan elde edilir. Fiziksel yöntemlerle mum temizlenir. Özel bir adsorbsiyon metodu ile beyazlatılır. Waks peroksit ve safsızlık içermez. Kozmetikte W/O bazlı kremlerde (%1-10), Ruj ve maskaralarda (%1-10), Drajelerin cilalanmasında.
BEESWAX 8109 YELLOW Beeswax cera flava Apis melliferanın balmumundan elde edilir. Fiziksel yöntemlerle mum temizlenir. Kozmetikte W/O bazlı kremlerde (%1-10), Ruj ve maskaralarda (%1-10), Drajelerin cilalanmasında.
Benzokain Benzocaine İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Bisakodil Bisacodyl İlaç Aktif Hammadesi İlaç
BRILLIANT BLUE FCF LAKE BRILLIANT BLUE FCF E 133 Sentetik renklendirici. Meyve suları ve toz içecekler,unlu mamüller,süt ürünleri,çiklet ve şekerlemeler,et ve balık ürünleri,konserve meyve ve sebzeler,tatlılar,çorbalar,soslar.
Bromheksin HCl Bromhexine HCl İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Bromperidol Bromperidol İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
BTC 1010 E Didecyl dimethyl ammonium chloride Dezenfektanlar, Havuz Kimyasallarında kullanılır. Dezenfektan olarak çok geniş bir spektruma hitap eder. Dezenfektan (%2-15), Havuz Kimyasalları (%20-50)
BTC 1218-50 Benzalkonyum kloride 50% Dezenfektanlar, Havuz Kimyasallarında kullanılır. Dezenfektan olarak çok geniş bir spektruma hitap eder. Dezenfektan (%2-15), Havuz Kimyasalları (%20-50)
BTC 2125 M 80 E Özel Karışım Dezenfektanlar, Havuz Kimyasallarında kullanılır. Dezenfektan olarak çok geniş bir spektruma hitap eder. Dezenfektan (%2-15), Havuz Kimyasalları (%20-50)
BUĞDAY PROTEİNİ Lauridimonium hydroxypropyl hyrolyzed wheat protein (and) PEG-20 almond glycerides Yüzey aktif bazlı tüm sistemlerde buğday proteini olarak. Islak mendilde (%0,5-2), Şampuan (%0,5-3), Sıvı el sabunu (%0,1-1,5)
CANDELILLA WAX 2039Y Candelilla wax E 902 Özel temizleme ve beyazlatma metodları ile Candelilla 2039 ve 2039L üretilir. Bunlar FDA-gras (184-1976) da sınıflandırılmış, Avrupa gıda kanunlarına uygun, Food Chemical Codex IV, JECFA/WHO ya uygun çeşididir. Kurutulmuş ve trunçgil meyvelerde parlaklık parlaklık görünüm veya koruyucu tabaka oluşturur.Sakız çikolata ve şekerlemelerde parlatma ve bıraktırıcı ajan olarak kullanılırlar ve ürünü;aroma,nem kaybı gibi değişmelerden korunur. Rujlarda (%5-20)
CARNAUBA WAX T3 Carnauba Wax Bitkisel bazlı gıda, kozmetik, ilaç endüstrisinde kullanılan kendisine has doğal kokusu ve tadı minimuma indirgenmiş olduğundan tercih edilen bir wakstır. Uygulama sahasına göre (%2-10)
CARNUABA WAX 2442 EU E 903 Parlatıcı ve yapışmayı önleyici ajan. Kurutulmuş ve trunçgil meyvelerde parlaklık parlaklık görünüm veya koruyucu tabaka oluşturur.Sakız çikolata ve şekerlemelerde parlatma ve bıraktırıcı ajan olarak kullanılırlar ve ürünü;aroma,nem kaybı gibi değişmelerden korunur.
CERULATION C Özel karışım krem bazı soğuk proses Soguk proses krem,ıslak mendil,losyon,şampuan,güneş kremi hazırlamak için yag alkolü bazlı özel emülsiye sistemi. Askıda tutulması zor güneş filtresi,vitamin gibi taşıyıcısı olarak rol oynar. Kremler,losyonlar,spreyler:(%10-30),Islak mendil(%5-15),Şampuan(%5-10)
Coenzyme Q10 Coenzyme Q10 İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
COSMACOL AES 70224
COSMACOL AES 56224
COSMACOL AES 28224
Sodium laurly eter sulphat 2EO Naturel (SLES)70%; 56%;28% Her türlü temizlik ürününde temizleme amaçlı köpüğü yüksek,tuz ile viskozite alabilen anyonik yüzey aktif madde.Kozmetik ürünlerinde kullanılabilir. Şampuan (%8-18), Sıvı sabun (%7-15), Sıvı Detarjan (%5-15),Cam sil(%0.2-1)
COSMACOL EBI C12-15 alkyl benzoate Çok hafif oluşu ve kolay yayılabilme özelliğinden dolayı bir çok kozmetik formülasyonlarında kullanılır, güneş filterleri için iyi bir çözücüdür. Güneş krremleri, losyonlar, lipojeller, cilt bakım ürünleri, vücut masaj yağları, saç boyaları, kondisyonorler, temizlik losyonları, traş ürünleri (%1-5)
COSMACOL ELI C12-13 alkyl lactat Deodorantlarda 24 saat deodorant efekti etki verme ve şampuanlarda da düşük tuz ile kıvam verme özelliği vardır. Hassas ciltler için olan şampuanlarda ve bebe şampuanlarında kullanılabilir. AHA etkisi vardır. Kati sabunlar icinde kullanailabuilir nemlendirme etkisi vardir. Şampuan (%0,5-1), Deodorant (%2-3), Cilt bakım ürünleri ((%2-5)
COSMACOL EMI Di C12 C13 alkyl malate Kremlerde ve saç ürünlerinde yumuşatma özelliği verir. AHA etkisi vardır. Şampuan (%0,5-1), Saç kremi (%2-4), Krem (%3-5)
COSMACOL EOI C12-C13 alkyl octanoate Kremlerde, yağlarda ve losyonlarda emollient olarak kullanılır. IPM nin yeni jenerasyon muadilidir. AHA etkisi vardır. Kremler, Losyonlar, Renkli kozmetik (%1-5), Güneş kremleri (&1-10)
COSMACOL ESI Tridecyl salicylate Emollient olarak kullanılır. Güneş kremlerinde faktörü %20 oranında arttırır. AHA etkisi vardır. Cilt bakım ürünleri (%1-5), Güneş kremleri (%2-7), Renkli kozmetik (%1-5)
COSMACOL HE PEG-7 gliceryl cocoate Kuru saç şampuanlarda geri yaglandırıcı olarak kullanılır. Şampuan(%0,5-1)
CREAM BASE 6065 Glycerylstearate and ceteareth 11 and Cetylalcohol and Ceteareth 25 O/W bazlı krem ve losyon üretimi için krem bazı, gece, gündüz kremi veya losyon üretimi için idealdir. Krem ve losyonlarda (%5-15)
Cyclobenzapril HCl İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
DACAMİD DC Cocoamide DEA %85 Her türlü temizlik malzemesinde kıvam verme ve köpük stabilizasyonu amaçlı noniyonik yüzey aktif madde. Şampuan(%1-2), Sıvı sabun(%1-2), Sıvı detarjan(%1-2)
Desloratadin Desloratadine İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Doksazosin Mesilat Doxazosin Mesylate İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Donepezil HCl Donepezil HCl İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
DYNACERIN 660 Olely Erucate
DYNASAN 118 Tristearin E 1518 Kristallenmeyi hızlandırıcı Çikolata, kuvertür, kaplama maddeleri ve yağ içeren ürünlerde yağın katılaşmasını sağlayarak kristalleşmeyi hızlandırır. Ilaçta da kristallenmeyi hızlandırıcı olarak kullanılır.
EMULDAC AS 11 Cetearath 11 Kozmetik ürünlerinde emülgatör, parfüm çözücü. Saç,El kremleri (%0.1-5), o/w emülsiyonları,mikroemülsiyonlar
EMULDAC AS 25 Cetearath 29 Kozmetik ürünlerinde emülgatör. Saç,El kremleri(%0.1-0.5), o/w emülsiyonları
EMULGIN L PPG-1-PEG-9 Lauryl glycolether Şampuan,jöle gibi kozmetik formülasyonlarında parfüm çözücü olarak kullanılır. Şampuan jöle (%0.1-0.4)
Etorikoksib Etoricoxib İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Famotidin Famotidine İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Feksofenadin HCl Fexofenadine HCl İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Flukonazol Fluconazole İlaç Aktif Hammddesi İlaç
Fluoksetin HCl Fluoxetine HCl İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Glibenklamid Glibenclamide İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Gliklazid Gliclazide İlaç Aktif hammaddesi İlaç
Glimepirid Glimepiride İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Glipizid Glipizide İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
GLİSERİN FARMA E 422, Gliserin Nemlendirici ajan, dolgu maddesi. Unlu mamüller,başta olmak üzere çiklet ve şekerleme,dondurma,maşmolov.
HOTMELT ETİKETLEME Hotmelt Cam şişe, PVC ve polietilen ambalaj etiketleme 160 - 180 C Sıcak etiketlemede kullanılır
Ibuprofen Ibuprofen İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
interferon
INWITOR 308 Glyceril caprilat Emülgatör,yardımcı emülgatör,ısıtma ajanı ve absorbsiyon arttırıcı olarak kullanılan polar yarı esteri. Transdermal aletlerd,anti mikrobiyel etkiyi destelemk ve absorbsiyonu arttırmak için kullanılır.
INWITOR 491 Glyceryl mono stearete Kozmetik, gıda ve ilaç sanayiinde emülgatör olarak kullanılır. HLB sayısı 3,8 olduğundan dolayı emülgatör, ko emülgatör , stabilizatör ve dispersyon aracı olarak kullanılır. Cilt bakım ürünlerinde (%2-10),Şampuan(%1-3)
INWITOR 600 Polyglyceril-3 polyricinoleate/ PGPR (E476) w/o emülgatörü. Alışkanlık geliştirici,homejenizasyonu arttırıcı,emülgatör İlaç ve gıda sektöründe düşük kalorili kremalar,salata sosları,çikolata bazlı şekerlemelerde.
Itrakonazol Itraconazole İlaç Aktik Hammaddesi İlaç
Kalsiyum Senosit İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Karbamazepin İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Karvedilol İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Ketokonozal İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Kleboprit İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Klomifen Sitrat İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Klonazepam İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Klordiazepoksit İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Klorheksidin Glukonat 20% İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Klorheksidin HCL / Di Asetat İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Lamivudin İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Lanokonazol İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Lansoprazole Toz/Pellet İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
LAUROSORB ML 20 Polysorbat-20 Emulgatör.w/o fazlarının emülasyonu için kullanılır. Krem ve Losyon(%0.2-0.5)
LIPGLOSS BASE 6424 Dudak parlatıcısı bazı Yüksek parlaklık istenilen dudak parlatıcılarında kullanılan bazdır. Dudak parlatıcısında, sıvı rujda (%80-90)
Loratadin İlaç Aktifhammaddesi İlaç
Losartan Potasyum İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Lovastatin İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Maltose monohydrate 4-O-a-D-Glucopyranosyl-D-Glucopyranose monohydrate Intravenoz kullanım
Meloksikam Meloxicam İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
MIGLIOL 812 S Caprilic Capric Trigliserid Parlatıcı,yağlayıcı,yapışmayı engelleyici ajan; solvent taşıyıcı Kuru meyve ve şekerlemelerde parlatıcı,gıda katkıları ve aramolar
MIGLIOL 818 Caprilic Capric Linoleic Triglyceride Yükek çözünürlük ve yayılma özelliğine sahip ester. Susuz ve emüsiye sistemelrde aktif madde taşıyıcısı olarak kullanılabilir. Damar içi alınan, oral ve cilt üzerine tatbik edilen ilaçlarda kullanılabilir.
MIGLYOL 808 Tricaprylin Dogal yaglar ile kıyaslandığında düşük moleküllerinden ve yüksek polarlık derecelerinden dolayı yüksek çözünürlük,yayılma ve penetrasyon özelliğine sahip sıvı ester Damar içi, ağızdan alınan ve cilt üzerinde kullanılan tüm ürünler için penetrasyon hızlandırıcı ajan.
MIGLYOL 810 Caprilic capric triglyceride 28 mPas Dogal yaglar ile kıyaslandığında düşük moleküllerinden ve yüksek polarlık derecelerinden dolayı yüksek çözünürlük,yayılma ve penetrasyon özelliğine sahip sıvı ester.Susuz veya emülsiye sistemlerde aktif madde taşıyıcı. Bir çok ilaç türünde kullanılır.Damar içi alınan oral ve cilt üzerinde kullanılan ilaçlara uygulanır.
MIGLYOL 840 Propylen glycol dicaprylate/dicaprate Dogal yaglar ile kıyaslandığında düşük moleküllerinden ve yüksek polarlık derecelerinden dolayı yüksek çözünürlük,yayılma ve penetrasyon özelliğine sahip sıvı ester Düşük viskozitesinden dolayı veteriner ürünlerinde damar içi kullanıma ve yüzeye sürüme uygundur.
MIGLYOL 8810 Butylene Glycol Dicarprylate/Dicaprate
MONO PROPILEN GLIKOL (USP) Mono propilen glikol USP (E1520) Kozmetikte ve deterjanda cilt üzerinde yumuşatma etkisi, yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmak. Jöle (%1-5), Şampuan (%0,5-5), Kremler (%5-10), Güneş sütü (%5-10)
Montelukast Sodyum İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
NACOL 1695/1698 Cetyl Alkol 95%; 98% o/w kremleri ve losyonları; deodorant ve antiperspirant stiklerde; şampuanlarda saç kremlerinde;renkli kozmetikte kıvamlaştırıcı baz olarak kullanılır. Krem (%2-5) ve Losyon(%2-3),Saç kremlerinde(%4-6)
NACOL 1895/1898 Stearyl alkol 95% ;98% Stearyl Alkol o/w kremleri ve losyonları ;deodorant ve antiperspirant stiklerde,şampuanlarda,saç kremlerinde;renkli kozmetikte kıvamlaştırıcı baz olarak kullanılır. Krem(%2-5), ve Losyon(%2-3),Saç kremlerinde(%4-6)
NAFOL 1618 H Cetyl stearyl alcohol 50/50 o/w kremleri-losyonları;deodorant ve antiperspirant stikler,şampuanda,balsamlarda kıvamlaştırıcı baz olarak kullanılır. Krem (%2-5) ve Losyon (%2-3) Saç kremlerinde(%4-6)
NAFOL 1618 S Cetyl stearyl alcohal 30/70 o/w kremleri losyonları,deodorant ve antiperspiriant stiklerde,şampuanlarda,saç kremlerinde;renkli kozmetik kıvamlaştırıcı baz olarak kullanılır. Krem(%2-5) ve Losyon(%2-3), Saç kremlerinde(%4-6)
Nifidipin İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
NINOL 49 CE Coco diethanol amide 90% Şampuan, deterjan, sıvı sabunda köpük stabilizasyonu sağlayıcı ve kıvam verici nonionik yüzey aktif. Şampuan, Sıvı sabun, sıvı deterjan 0,7-1,5%
Octyl methoxy cinnamate Octyl methoxy cinnamate Güneş ürünlerinde UVB filtresi olarak. Güneş ürünleri (%1-10)
OLEOSORB MO Sorbitan mono oleat Emulgatör.w/o fazlarının emülasyonu için kullanılır. Krem ve Losyon(%0.2/-0.5)
Omeprazole Peletleri İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Omeprazole Toz İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Ornidazol İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
PANTENOL d-Pantenol %75W (Provitamin B5) Derideki iritasyon, kepek gibi cilt problemlerine karşı kullanılan vitamin. Şampuan, Jöle, Krem, Duş jeli, Islak mendil, Pişik kremi gibi ürünlerde %0,1-0,3 kullanılır.
Pantoprazol Sodyum İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Perindopril İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Photosensitising Boya
Piroksikam İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
POLIDAC 200, 300, 400, 600, 800, 2000, 4000, 6000 Polyethylene glycole Detarjan etkili kıvamlaştırıcı naniyonik yüzey aktif madde. Detarjan,Kozmetik(%1-7),Tuvalet blokları(%5-10)
POLYGEL CA Carbomer Jöle, ultrason jel, yüz jeli gibi transparan jel formülasyonlarında kullanılır. Aynı zamnda kremlerde emüsyon stabilizasyonu için önerilmektedir. Saç jölesinde (%0,7) El kremi (0,1%)
POLYQUATERNIUM 6 Polyquaternium 6 Saç bakım solüsyonlarında, el kremi formülasyonlarında kondisyoner ve antistatik etki için kullanılır. Alkol içeren formülasyonlarda kullanılır. Aseton içine ilave edildiğinde tırnaklara kondisyoner etki verir. Anionikler ile uyumlu değildir. El kremi (%1-2), Saç bakım solüsyonları (%5-10), Kolonya, Aseton, Deodorant, Saç boyası, Traş Kremi ve Losyonlar.
POLYQUATERNIUM 7 Polyquaternium 7 Şampuan, Sıvı sabun, el kremi formülasyonlarında kondisyoner, köpük stabilizasyonu ve antistatik etki için kullanılır. Şampuanlarda BELSIL ADM 6057 ile kıllanıldığında sinergistik etkisi vardır. Katı sabunlar için toz versyonu tedarik edilebilir. Şampuan (%0,5-1), Sıvı sabun (%0,5), El kremi (%1-2)
Pullulan Suda Çözünebilen Polisakkarit cilt bakım ürünleri, saç bakım ürünleri ve yüz temizleme ürünlerinde yumuşaklık vermek için kullanılır. Çok iyi film oluşturucudur, antisatik, oksijen geçirmeme ve yağa dayanıklılık özellikleri vardır. İlaç sektöründe tablet kaplama ve aktif madde yardımcı ürün olarak kullanılır.
Pullulan
Ramipril İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Salbutmol Sulfat İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Selekoksib İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Sertralin HCl İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Setirizin Di- HCl İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
SF 1202 Siklometikon (Siklopenta siloksan) Kişisel bakım ürünleinde kullanılan düşük viskozite, yüksek uçuculuğa sahip silikon. Antiperspirant ve pigment taşıyıcısı olarak kullanılır. Antiperspirant 3-10%; Renkli Kozmetik 10-20%
SF 1288 Dimetikon copolyol Şampuan ve vücut jellerinde köpük stabilizatörü saç ve cilt üzerinde yumuşaklık efekti ve ürünün stabilizasyonunu arttırmak için kullanılır. Saç jölesi 0,2-0,5%; Şampuan & vücut jeli 0,2-1%; Sıvı el sabunu 0,1-0,3%
SF96- 350 Dimetikon 350 Kişisel Bakım ürünlerinde cilt üzerinde koruyucu fakat geçirgen bir tabaka oluşturur. Kremlerde sabunlaşmayı azaltır. Cilde yumuşaklık verir. Kremler 5-15%
SF96- 500 Dimetikon 500 Kişisel bakım ürünlerinde cilt üzerinde koruyucu fakat geçirgen bir tabaka oluşturur. Kremlerde sabunlaşmayı azaltır. Cilde yumuşaklık verir. Krem 5-20%
SF96-100 Dimethicone 100 Kişisel bakım ürünlerinde cilt üzerinde koruyucu fakat geçirgen bir tabaka oluşturur. Kremlerde sabunlaşmayı azaltır. Cilde yumuşaklık verir. Krem 2-20%
SF96-1000 Dimetikon 1000 Kişisel bakım ürünlerinde koruyucu fakat geçirgen bir tabaka oluşturur. Kremlerde sabunlaşmayı azaltır. Cilde yumuşaklık verir. Kremler 5-20%
SIDENT 22S Percipitated silika Küçük partikül büyüklüğünde, düşük yüzey alana sahip, düşük yağ emme kapasitesi olan ve orta partikül sertliği olan bir silikadır. Diş macununa kıvam verme amaçlı kullanılır. (%6-12)
SIDENT 8 Percipitated silika Küçük partikül büyüklüğünde, düşük yüzey alana sahip, düşük yağ emme kapasitesi olan ve az partikül sertliği olan bir silikadır. Çocuklara yönelik dişmacunu (%5-8)
SIDENT 9 Percipitated silika Küçük partikül büyüklüğünde, düşük yüzey alana sahip, düşük yağ emme kapasitesi olan ve orta partikül sertliği olan bir silikadır. Yetişkin, standart dişmacunu üretiminde (%14-18)
Sildenafil Sitrat İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Simavastatin İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Sipproheptadin HCl İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
Sisaprit İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
SM 2059 Amodimethicone
SM 2115 Amodimethicone (and) Octoxynol-40 (and) Isolaureth-6 (and) Glycerin
SOFTISAN 100 Hydrogenated coco glyseride İlaç aktifi ile kullanıldığında doğal etki gösteren tamamen doygun yağ asidi esteri. Kozmetik kremelerde de cilde penetrasyonu hızlı olduğundan kullanılmaktadır. Kas ve damar içi enjeksiyon, göz ve rektal sistemler hariç bütün ilaç tiplerinde kullanılabilir. USP kalite sert yağdır özellikle kapsül dolgusu olarak kullanılır.
SOFTISAN 154 Hidrojene palm yağı İlaç aktifi ile kullanıldığında doğal etki gösteren tamamen doygun yağ asidi esteri. Kas ve damar içi enjeksiyon, göz ve rektal sistemler hariç bütün ilaç tiplerinde kullanılabilir. Özellikle cilt üstü ve oral ürünlerde taşıyıcı olarak kullanılır.
SOFTISAN 649 Diglyceryl Caprylate / Caprate / Isostearate / Stearate / Hydroxstearate Adipate İlaç aktifi ile kullanıldığında doğal etki gösteren tamamen doygun yağ asidi esteri. Kozmetik ve ilaç sektörlerinde lanolin alternatifidir. Lanolin yerine geçen, JPE, teneffüs uygulamaları, cilt ve yara kremlerinde, dudak ve bebek bakımı, suya dayanıklı dekoratif kozmetik ve güneş ürünlerinde kullanılır.
STEPANATE SCS 40,93 Sodium cumen sulfonat 40%& 93% Ara faz çözücüsü olarak kullanılır. Deterjan (%0,5-5)
STEPANATE SXS 40 / 93 Sodium xylene sulfonat 40%; 93% Ara faz çözücüsü olarak kullanılır Deterjan (%0,5-5)
STEPANOL DX Sodium lauryl sulphat (SLS) Şampuan ve diş macunlarında kullanılan, dolgun köpük ve yüksek aktiviteye sahip anyonik yüzey aktif. Şampuan (%5-10), Diş macunu (%5-20) Emüsyon Polimerizasyon
TARTRAZINE LAKE TARTRAZINE LAKE Sarı yağda disperse olabilen boya. Gıda da kullanılabilir. Oil dispersiable yellow food color.
TEQ HC 40 PEG-40 hydrojene castrol oil Esan emülgatörü Saç jölesi (%0.2-0.5),Genel temizlik(%0.2-0.5), Şampuan(%0.2-0.5)
TEQ WA 64 VP/VA copolymer Saç jölesi ve spreylerinde sertleştirici polimer. Saç jölesi (%10-15), Spreylerde (%8-20)
TEQAMID DC Cocoamide DEA %85 Her türlü temizlik malzemesinde kıvam verme ve köpük stabilizasyonu amaçlı noniyonik yüzey aktif madde. Şampuan(%1-2), Sıvı sabun(%1-2), Sıvı detarjan(%1-2)
TEQGUARD BP Butil paraben B.P Yağ fazı koruyucusudur. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4)
TEQGUARD EP Etil paraben BP Yağ fazı koruyucusudur. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4)
TEQGUARD MP Methyl paraben Yağ fazı koruyucusudur. Kozmetikte O / W ve W / O emülsiyonlarında, ilaç ve gıda sanayiinde kullanılır. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4)
TEQGUARD MP NA Metil paraben sodyum BP Su fazı koruyucusudur. Kozmetikte O / W ve W / O emülsiyonlarında, ilaç ve gıda sektörlerinde kullanılır. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4)
TEQGUARD PP Propyl paraben BP (E216) O / W ve W / O emülsiyonlarında, ilaç ve gıda sektörlerinde kullanılan yağ fazı koruyucusu. Balık ürünleri,mayonez,baharatlı soslar,salata sosları,hardal,süt içeren karışımlar,şekerleme,çikolata,bisküvi ve keklerin uzun süreli korunmasını sağlar.(%0.7-2.5) İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4)
TEQGUARD PP NA Propyl paraben sodium O / W ve W / O emülsiyonlarında, ilaç ve gıda sektörlerinde kullanılan su fazı koruyucusu. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4)
TEQOLAT D Decyl oleat Emolient, yağlandırıcı. Doğal wax esterleri gibi losyon ve kremlerde kullanılan yağlandırıcı. Krem ve losyon ( %2-5 )
TEQPON ALES Amonyum Lauril Eter Sülfat Her türlü temizlik ürününde temizleme amaçlı köpüğü yüksek,tuz ile viskozite alabilen anyonik yüzey aktif madde.Kozmetik ürünlerinde Şampuan (%8-18), Sıvı sabun (%7-15)
Teqpon ALS Amonyum Lauril Sülfat Şampuanlarda kullanılan, dolgun köpük ve yüksek aktiviteye sahip anyonik yüzey aktif. Şampuan (%5-15)
TEQUART CETAC 25 Cetrimonium Klorit 25% Saç balsamında ve ıslak mendilde kullanılan kondisyoner. %2-4.
Trehalose Trehalose
TRICLOSAN Triklosan Sıvı ve katı sabunlarda, deterjanlarda antibakteriyel ajan Sıvı sabun (%0,1-0,2), Katı sabun (%0,2-1)
USORB MET C Benzophenon 3 270-350 mm arasında etkili güneş filtresi. Genelde diğer UV filitrelerinle konbinasyon yapılarak kullanılır. Güneş ve cilt kremlerinde (max %10)
USORB S2 Benzophenone 2
UVASORB 20 HG Benzaphenone 1 UVASORB 20 HG 270 ve 350 nm arasında etkili güneş filtresidir. Alkollü ürünlein güneş stabilizasyonu için kullanılır. Güneş ve cilt kremlerinde (0,05-0,5%)
UVASORB S5 Benzophenon 4 270-350 mm arasında güneş kremlerinin koruma faktörü olarak ; Su bazlı ürünlerde boyanın UV ışınlarına karşı korunmasında kullanılır. Kozmetik & Deterjanda (%0,01-0,5)
Valdekoksip İlaç Aktif Hammaddesi İlaç
VISCASIL 100M Dimetikon 100.000 Kişisel bakım ürünlerinde cilt üzerinde koruyucu fakat geçirgen bir tabaka oluşturur. Kremlerde sabunlaşmayaı azaltır. Cide yumuşaklık verir. Krem 5-20%
WITEPSOL S Trigliserid,mono gliserid ve digliserid karışımı ve nonionik etoksile emülgatör Hidroksil sayısı 20 nin üstünde olan gruptur erime ve katılaşma sıcaklıklarına göre çeşitli tipleri vardır.Erime noktası 32-37 derece arasında değişen tipleri mevcuttur. Rektal ve vajinal kullanım amaçlı supozituvar bazı.
XANTAN GUM E 415 Kıvam arttırıcı,stabilizatör ve taşıyıcı ajan Sahlep,toz içecekler,dondurma,salata sosları,keyçap ve mayonez,toz çorbalar ve ilaç sanayi
ZINC PYRION Zinc pyrion Kepek aktifi olarak şampuanlarda Kepek şampuanı (%1,5-3)
ZOHAR EGDS Etilen glikol distearate 100% Şampuan ve sıvı sabunlar için sıcak prosses kullanılabilecek sedef ve opaklaştırıcı ajan.
ZOHAR GLST SE Glyceryl mono stearete Kozmetik, gıda ve ilaç sanayiinde emülgatör olarak kullanılır. HLB sayısı 3,8 olduğundan dolayı emülgatör, ko emülgatör , stabilizatör ve dispersyon aracı olarak kunılır. Cilt bakım ürünlerinde (%2-10),Şampuan(%1-3)
ZOHARPON SLS USP Sodium lauryl sulfat 96% Şampuan ve diş macunlarında kullanılan, dolgun köpük ve yüksek aktiviteye sahip anyonik yüzey aktif. Şampuan (%5-15), Dişmacunu (%5-25)
ZOHARTERIC D Disodium Cocoamphoiacetat 50% Yumuşak ,göz yakmayan,cilde zarar vermeyen iyi köpüklü amforetik yüzey aktif. Bebe şampuanları(%5-15), Şampuanlar(%5-20), Islak Mendil (1-2%)
 
milonic
 

ENGLISH - RUSSIAN - TÜRKÇE